Meridiaan Massage

Met het blote oog kun je ze niet zien, maar van kruin tot aan de tenen lopen allerlei energiebanen, genoemd meridianen. Samen vormen ze een ingenieus netwerk met een belangrijke functie: levensenergie (Qi) zo soepel mogelijk door het lichaam te transporteren. Binnen de Chinese gezondheidsleer wordt Qi gezien als levensenergie die door je lichaam stroomt om zo de organen van energie te voorzien.

 
 

Elke meridiaan is gekoppeld aan een specifiek orgaan. Toch heeft iedere meridiaan een grotere functie, dan alleen het betreffende orgaan. Meridianen hebben namelijk zowel een fysieke, als een psychische kant. Zo gaat de longmeridiaan niet alleen over ademhaling, maar ook over de emotie verdriet. En is de levermeridiaan verstoord? Dan hoeft er met je lever niets mis te zijn, maar kun je wel last hebben van prikkelbaarheid.

Onbalans in de meridianen kan ontstaan door teveel energie in een meridiaan, te weinig energie in een meridiaan of door stagnatie (de doorstroming van de meridiaan is niet optimaal).

Een meridiaan massage, ook wel ontspanningsmassage, helpt om de doorstroming van meridianen te bevorderen en stimuleert de doorbloeding van de huid, het onderliggend bindweefsel en spierweefsel. Het lymfestelsel wordt gestimuleerd, zodat het lichaamsvocht en afvalstoffen kunnen worden afgevoerd. Hierdoor krijgt het lichaam meer energie, balans en vitaliteit. Als de energie in balans is, zit je lekker in je vel en voel je je fysiek, emotioneel en metaal stabiel en vitaal.

Meridiaanmassage 60 min. € 45

 

Access Bars behandeling

Access Bars is een energetische behandeling via drukpunten op het hoofd, waarmee je het lichaam in staat stelt om vastzittende gevoelens, gedachten, ideeën, overtuigingen en gedragspatronen los te laten.

Er zijn 32 drukpunten die energiebanen vormen door en om het hoofd. Hierin liggen al je ideeën, gedachten, overtuigingen en emoties opgeslagen. Ieder drukpunt staat voor een specifieke context in je leven. Zo heb je drukpunten die staan voor het lichaam, geld, controle, communicatie, vreugde, verdriet, dankbaarheid, daadkracht, heling, veroudering, creativiteit etc.

Door deze punten (bars), in verschillende combinaties, zachtjes aan te raken ontlaadt alle informatie die daar ligt opgeslagen. Hierdoor ontstaat er meer rust in je hoofd, komt er ruimte en ontspanning in je lijf en creëer je nieuwe mogelijkheden in je leven. Je haalt als het ware oude blokkades weg om ruimte te maken voor nieuwe mogelijkheden.

De behandeling van circa 1 uur ontvang je in stilte, terwijl je aangekleed ligt op de behandeltafel. Het kan zijn dat er tijdens de behandeling emoties vrijkomen, lichamelijke sensaties voelt, zoals warmte, kou, rillingen of in een hele diepe staat van rust komt.

Access Bars behandeling € 40