mind-walk

Mind-Walk


mind-walk

Mind-Walk is een ontspannen manier om te ontmoeten en ont-moeten

en de natuur is hierbij een verbindende factor


Buiten wandelen met aandacht voor jezelf en de natuur, afgewisseld met oefeningen uit oosterse en westerse beweegstromingen, ontspannings- en ademhalingsoefeningen, meditatie en visualisatie. De traditionele cursus bestaat uit 10 thema’s, maar losse Mind-Walk's zijn ook te ervaren.

 
mind-walk

Mind-Walk is een rustige en effectieve manier om te werken aan je lichaamshouding, balans en fitheid. En is ook een moment om op te laden, verminderd stress, haalt de drukte uit je hoofd en lichaam, is energie verbeterend en doet nog heel veel meer voor je lichaam en geest, gezondheid en vitaliteit.

Onder begeleiding wordt je op een subtiele manier meegenomen om op een geheel ontspannen manier aanwezig te zijn in het moment tijdens het buiten wandelen en buiten zijn. Deelnemers ervaren na de Mind-Walk gedurende de dag meer kalmte, rust en ontspanning. Het kan ook zijn dat je inzichten hebt ontvangen om je levensstijl positief te beïnvloeden.

Mindful wandelen met een afstand van circa 2,5 tot 4 km per keer. Zowel geschikt voor beginnende als gevorderde wandelaars van alle conditieniveaus. Deelnemers waarbij rekening gehouden moet worden met de intensiteit van bewegen kunnen meedoen met een Mind-Walk waarbij de afstand van 1 tot 2 km per keer is.

 
 

Tijdens de “El Camino de Santiago” zijn de levenslessen ontvangen, welke de thema’s vormen voor de 10-weekse Mind-Walk trainingen. Bewust wandelen, op een rustige, ontspannen en effectieve manier om in het dagelijkse leven te vertragen, waardoor je weer in contact komt met je eigen beweging en ademhaling. Als je dit toepast, is de kans groot dat je meer rust en stilte ervaart, zowel in jezelf als in jouw omgeving.

 
 
natuur coaching mind-walk
 
 

Diversen meditatieve wandeltechnieken en (loop) meditaties.

Beweegvormen met invloeden uit oosterse en westerse stromingen, zoals yoga, Tai Chi, dans, pilates, Qigong,

Ontspanning: Meditaties, Visualisaties, Ademtechnieken en ontspannings-oefeningen

Mindset: Gedachten management, Positieve gedachtenkracht, Persoonlijke ontwikkeling en Bewustzijnsontwikkeling

Ankertjes: Cadeautjes in het nu, om oefeningen te bekrachtigen of als ankerpunt in te zetten,

Mindful wandelen, natuurbewustwording, genieten en vooral aanwezig zijn in dit moment.

 

Mind-Walk in combinatie met wandel- en natuurcoaching

 

Als je voor belangrijke keuzes staat, meer rust en balans in je dagelijkse leven wilt creëren, richting zoekt op jouw levenspad, dan kan hierbij ondersteuning extra fijn zijn. In de vorm van persoonlijke begeleiding, waarin jouw proces en behoeftes centraal staan.

Een combinatie van Mind-Walk en wandel- en natuurcoaching kan dan uitkomst bieden. Het samen opzetten van een persoonlijk traject kan tot de mogelijkheden behoren. Soms is begeleiding en ondersteuning wenselijk voor een paar keer. Of om af en toe, in een vertrouwde omgeving van gedachte te kunnen wisselen, waarin de ander een klankbord voor je kan zijn om tot waardevolle inzichten te kunnen komen, rust en ruimte te creëren, waardoor jij weer verder kan.

Om vanuit jouw innerlijk weer op adem te komen en richting te kunnen geven aan jouw leven. Doormiddel van aandacht, adem, beweging, houding, ontspanning, klank, verstilling en bewustwording. Vormen als yoga, meditatie, visualisatie, adem- en ontspanningsoefeningen en mindfulness kunnen hierbij worden ingezet. Neem gerust contact op als je meer wilt weten.